ATELIER de FOTOGRAFIE pentru COPII – Constanta, 2019


         In cadrul atelierului de fotografie pentru copiii de 8-15 ani, invatam sa folosim functiile de baza ale aparatului de fotografiat, descoperim notiuni de compozitie: perspectiva, incadrare si cromatica si analizam lucrari din genuri diferite, apartinand unor fotografi celebri. Cateva reguli de baza, usor de retinut si de folosit, pot constitui primii pasi in educarea simtului estetic, inca din copilarie.

 

          Fotografia este una dintre cele mai la indemana modalitati de exprimare artistica. Pentru ca notiunile sa se fixeze mai usor, la finalul fiecarei intalniri, copiii vor primi o tema fotografica. Fotografiile realizate vor fi analizate, cu ajutorul lectorului, la inceputul sedintei urmatoare. In acest scop, e recomandabil sa aduceti aparatul foto si un stick pe care sa va descarcati imaginile facute. Nu este nevoie de un anumit gen de aparat foto, camera foto a familiei este foarte potrivita pentru acest curs introductiv.

 Temele celor 4 intalniri din cadrul atelierului de fotografie pentru copii sunt:

Curs 1 – Functiile de baza ale aparatului foto Cum lucram cu diafragma, timp de expunere, sensibilitate (ISO), programul manual al aparatului? 
Curs 2 – Compozitia fotografica Cum analizam o imagine? Perspectiva in fotografie. Cum se incadreaza personajele si obiectele intr-o imagine. Regula numarului de aur. Tipuri de lumina. 
Curs 3 – Genuri fotografice Portret/ Instantaneu/ Peisaj/ Peisaj urban/ Natura/ Fotografia de calatorie Privim imagini ale unor fotografi celebri, apoi analizam fotografiile aduse de copii. Observam care sunt subiectele preferate de copii .
Curs 4 – Sesiune practica Alegem cateva teme si facem impreuna fotografii. Tinem cont de cele invatate pana acum si exersam atat principiile tehnice, cat si cele care tin de compozitie. La finalul intalnirii, analizam cele mai reusite imagini. 

Numar ateliere: 4 – durata: 2 h
Frecventa: saptamanal in fiecare vineri
Varsta Minima: 8 ani
Varsta Maxima: 15 ani
Nr. minim de participanti: 10
Cost: 300 lei
Diploma de participare
Locul desfasurarii: Constanta, str.Stefan cel Mare, nr.33, et.2, Mini Mall Prestige Center (fost cinematograf Progresul)
Relatii la tel: :0770.792.857  (numai intre orele 10:00-17:00)

 

 

(443)

10 persoane s-au inscris la acest curs. Ma inscriu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *